استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس1

استفاده از برخی امکانات شبکه در لینوکس1

کارت شبکه:
یکی ازملزومات اتصال اولیه به یک شبکه محلی وجود کارت شبکه و تشخیص آن ازجانب لینوکس است. این کاردر مراحل نصب لینوکس وبه صورت خودکار انجام می شود.

پس ازورود به محیط KDE لینوکس لازم است تا قبل از هر کاری جهت استفاده از امکانات شبکه اقدام به پیکربندی کارت شبکه مورد نظر نمود.

برنامه ویژه تنظیم کارت شبکه در بعضی ازلینوکس ها مثل Knoppix از همان ابتدای بالا آمدن سیستم عامل در منوی اصلی برنامه های لینوکس و تحت عنوان Configure Network Card وجوددارد.

دربرخی لینوکس های دیگر این برنامه به صورت پیش فرض در لیست برنامه های اصلی قرار ندارد بلکه باید آن راازطریق پکیج ویژه نصب برنامه در آن لینوکس مثل پکیج Yast وقسمت Network Drive در لینوکس Suse نصب کرد.

پس از اجرای این برنامه دواتفاق باز هم برحسب نوع لینوکس مورد استفاده ممکن است رخ دهد. کاری که قرار است انجام شود این است که به تنظیمات کارت شبکه با دادن یک آدرس IP جهت ورود به شبکه اقدام شود. این کار یا ممکن است به صورت گرفتن اطلاعات لازم از کاربر به صورت مرحله به مرحله و نهایتا جمع آوری این اطلاعات وخواندن آن به دستور IPCNFG باشد یا این که یک پنل گرافیکی ویژه این کار باز شده وشروع به درخواست آن اطلاعات نماید. در هرصورت در هنگام تنظیم کارت شبکه کاربر باید اطلاعات زیر را برای ورود به شبکه به سیستم وارد نماید:

Use DHCP Broadcast .1

درهرشبکه یک سرور DHCP وجود دارد. این سرور مسئول ارایه یک آدرس به هرکامپیوتری است که به آن متصل میشود(IP). با وجود چنبن سروری در شبکه هرکامپیوتربه ازای هر دفعه ای که به شبکه وارد می شود یک آدرس IP به صورت دینامیک از سرور دریافت می کند. پس کامپیوترهای یک شبکه هیچگاه دارای آدرس IP ثابتی نبوده واین سرور است که مشخص می کند چه آدرسی به چه کامپیوتری داده شود. اگرسئوال فوق را با فشردن کلید YES جواب دهید آنگاه از شما خواسته میشود تا آدرس IP سرور DHCP را وارد کنید و اگر جوابتان منفی باشد آنگاه اعلام کرده اید که می خواهید یک آدرس IP ثابت برای کامپیوتر خود تعیین کنید. بنابراین باید به قسمت دوم سوالات پاسخ دهید.

IP Address for rth0 .2

دراین قسمت باید یک آدرس IP برای انتصاب دایم به کامپیوترخود وارد نمایید. به عنوان مثال ازآدرس 192.168.110.50 یا شبیه آن برای اتصال به یک شبکه محلی استفاده کنید. لازم به ذکراست که اگرسوال اول را "بلی" جواب داده باشید به جای این سوال از شما آدرس سرور DHCP پرسیده خواهد شد.

Network Mask for eth0 .3

این آدرس الگوی آدرس دهی و در واقع کلاس IP انتخاب شده برای سیستم است که معمولا درشبکه های محلی به صورت 255.255.255.0 انتخاب می شود.

Broadcast Address .4

این آدرس دامنه آدرس های IP موجود در شبکه را برای ارتباط با کامپیوتر ما بیان می کند که بر اساس Mask وارد شده در قسمت قبل محاسبه شده و صرفا از شما یک تایید برای آن میگیرد. طبق مسک وارد شده در قسمت قبل این آدرس قاعدتا به صورت 192.168.110.254 می باشد.

Default Gateway .5

همانند سرور DHCP در هر شبکه یک کامپیوتر میتواند نقش دروازه را بازی کند. وظیفه دروازه این است که وسیله ارتباط بین شبکه محلی موجود را با جهان خارج برقرار سازد این سرورازطریق مکانیسم Routing بین شبکه محلی و کامپیوتر های راه دور (Remote) پلی برقرار می سازد و امکان دسترسی آنها به یکدیگر را فراهم می کند. به هرحال به توجه به ماهیت شبکه محلی موجود و وجود چنبن سروری در سیستم می توان این پرسش را پاسخ داد.

Name server .6

یک استاندارد TCP/IP است که مسئول تبدیل نام کامپیوتر ها به آدرس IP مخصوص به هر کدام است بدین وسیله کامپیوتر ها می توانند هنگام ارتباط با یکدیگر به جا این که مجبوربه کار سختی مثل تبادل آدرس های نه چندان مانوس IP شوند اسامی با مسمای یکدیگر را به کار ببرند. به همین دلیل وجود یک مترجم یا تبدیل کننده در شبکه لازم است تا هر کامپیوتری نام کامپیوتر دیگر مورد نظر خود را به او بدهد و او آدرسIP آن را برگرداند و من بعد تماس بین آن دو از طریق این آدرس انجام می گیرد. نکته ای که در زمینه پاسخ به این سوالات وجود دارد این است که تمام سرورهای گفته شده می توانند مثلا در یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز2000سرور خلاصه شود و جواب تمامی آدرس های خواسته شده فوق آدرس همان سرور مثلا 192.168.110.10 باشد. پس ازاتمام پیکربندی کارت شبکه زمان استفاده از امکانات مختلف شبکه محلی فراهم می شود...